Pienė karalienė – auksinis gydytojas

Geltonos dienos Lietuvoje prasidėjo. THE ROOP išvyko į Euroviziją garsinti mūsų šalies. Linkiu jiems kuo geriausios sėkmės ir geltonuoju su jais ir su kiaulpienių žiedų jūra.

Kiaulpienės naudingosios savybės pranoksta bet kokius lūkesčius! Augalas vertinamas viso pasaulio mitybos ir farmacijos specialistų. Prancūzijoje, Austrijoje, Olandijoje, Vokietijoje, Indijoje, Japonijoje ir JAV kiaulpienes augina specialiose plantacijose. O smagiausia tai, kad jų kol kas niekas genetiškai nemodifikavo.
Lietuvoje paprastoji kiaulpienė nėra vienintelė kiaulpienių rūšis. Čia taip pat auga mažoji bei pelkinė kiaulpienės. Kiaulpienė – nereiklus augalas, savyje kaupiantis naudingus cheminius elementus.


Nuo senų laikų kiaulpienės vadinamos „gyvybės eliksyru”, padedančiu mažinti skausmą, skrandžio rūgštingumą, galinčiu skatinti šlapimo išsiskyrimą ir prakaitavimą. Kiaulpienės lapuose esantis karotinoidai taraksantinas, flavosanginas ir liuteinas gerina regėjimą, odos ir gleivinių sveikatą, vitaminas C saugo organizmą nuo infekcijų ir ankstyvo senėjimo, vitaminas P padeda įsisavinti askorbo rūgštį ir reguliuoja nervų sistemos veiklą. Šiame augale yra ir naudingų mikroelementų, tokių kaip geležis, gerinanti kraujo sudėtį, būtinas kraujagyslėms manganas ir raminantis nervus varis.


Kiaulpienių žiedai naudojami kepenų suriebėjimo, cirozės prevencijai, ardo tulžies pūslės akmenis ir valo tulžies latakus, gerina kepenų veiklą, padeda esant gastritams, gerina virškinimą, skatina medžiagų apykaitą, gerina apetitą, aktyvina apsaugines organizmo funkcijas.


Kol žydi pienės, prisirinkite jų žiedų. Žiedus supjaustykite, sudėkite į plastiko maišelius po 100 g ir užšaldykite šaldiklyje. Rudenį ar žiemą, kai jau seniai net iš tolo nebus geltonųjų saulės žiedų laukuose, arbatinuke galėsite užplikyti šaldytus pienių žiedus. Tokia arbata paskatins virškinimą, pagerins tulžies ir kepenų veiklą. Žiedų nuoviras rekomenduojamas gerti esant padidėjusiam kraujo spaudimui ar nemigai. O nemažas geležies kiekis, esantis žieduose, didina hemoglobino kiekį kraujyje. Liaudis kiaulpienių nuovirus naudojo žarnyno kirmėlėms išvaryti.


50 g kiaulpienės žiedų (šviežiai skintų ar užšaldytų) užplikykite termose 1 litru verdančio vandens. Gerkite po pusę stiklinės 5 kartus per dieną 15 min. prieš ir 15 min. po valgio. Naudokite ne trumpiau kaip 3 savaites. Per metus galite kartoti kas mėnesį. 3 savaites geriate, 1 savaitė pertrauka.


Svarbiausias pienės turtas – maistinė skaidulinė medžiaga inulinas, randamas šaknyse. Kiaulpienės šaknyse yra aktyvių medžiagų. Tai – kalio, natrio, manganao, aliuminio, geležies, vario, kalcio druskos, taip pat ir vitaminai A, B, E, P ir C. Gausu antioksidantų dervos, kaučiuko, gleivių, saugančių organizmą nuo žalingo laisvųjų radikalų poveikio.


Norint turėti šviežių šaknų visus metus, 1 kvadratinį metrą pievos, kur gausiai auga kiaulpienės, uždengti juoda plėvele, ją gerai prispausti, kad augalai išbluktų, bet lapai dar nesupūtų, o liktų balti ir stangrūs. Tokios būklės kiaulpienes išrauti ir švariai nuplauti. Plėvelę pertraukti ant kito ploto. Ir taip kol užšals.
Nuplautas šaknis su išblukusiais lapais sumalti mėsmale ir užšaldyti ledukų formelėse. Du ledukus smulkintos šaknies užpilti puse litro šalto vandens, 2-3 valandas pamirkyti. Gerti po valgomąjį šaukštą šešis kartus per dieną 20 min. prieš valgį ir pavalgius po 20 min. Tai puikus kartumynas, valantis kepenis, gerinantis tulžies latakų tonusą, skatinantis tulžies išsiskyrimą, saugantis nuo akmenligės. Šaltas šaknų užpilas teigiamai veikia druskų ir skysčių apykaitą, pasižymi priešuždegiminiu ir tonizuojančiu poveikiu, gebėjimu mažinti kenksmingojo cholesterolio kiekį kraujyje, reguliuoti žarnyno biotos sudėtį, šalinti iš organizmo teršalus ir kenksmingas medžiagas.


Aš gaminu augalų rinkinį arbatai „Pienė karalienė“ kurio sudėtyje yra 16 procentų kiaulpienės šaknų ir 3 procentai lapų. Skirtas visiems, norintiems gyventi sveikai ir labai sveikai.


Kiaulpienės šaknyse yra natūralių krakmolo ir cukraus pakaitalų, todėl jos labai tinka siekiant maitintis gamtiniu gyvu maistu. Apie maistą iš kiaulpienių pakalbėsime kitą kartą.


O kol sirgsime THE ROOP geltonlige, visiems savo pirkėjams dovanosiu penkių dienų “Pienės karalienės” gydymo kursą. Lekiu į DISKOTEKĄ, atia.

Leave a Reply