Kai reikia greitai nuspręsti kaip elgtis sudėtingu atveju, labai gerai pamatai, kokie žmones tave supa, kuo gali pasitikėti, o kas, kaip avinas, užsispyręs laikosi kažkieno sukurtų taisyklių, nesistengdamas už jų įžvelgti žmogiškojo prado. Tarsi keli negauti už paslaugą ar prekę eurai svarbesni už viską.

Labai greitai susidaro veikėjų grandinėlės, savo naudai kuriančios taisykles kitų gyvenimui. Kažkas nustato mokesčių dydį, kažkas sukuria eismo taisykles, sugalvoja egzaminus, rinkliavas,

Valdydami kitų žmonių sukurtą vertę, sugeba pasisamdyti artistus, galinčius už pinigus ir padėtį visuomenėje suvaidinti bet ką: ministrą, teisėją, prokurorą ir net prezidentą. Gal ir smagu būtų stebėti šio teatro vaidybą, tik bilietai labai brangūs. Ir vis brangsta, nes daug jaunų žmonių pabėga iš spektaklio dar jam nepasibaigus. Pasilikusieji turės sumokėti pensijas bėglių gydytojams, mokytojams, profesoriams net tėvams ir niekaip nemažėjančiai teatro trupei.

Ir tie pasilikusieji vis labiau pažeidžiami, neturintys galimybės ką nors pakeisti iš esmės. Tikriausiai greitai reikės susimokėti už tai, kad neišvažiavai.

Labai džiaugiuosi, kad Dievas davė galinčio greitai veikti žmogaus savybes.

Prasidėjus Sąjudžio laikams Lukšių miestelio žmones tarsi pasidalino į tris dalis: aktyviai veikusius, dalyvius ir abejingus. Branduolys susikūrė labai greitai, atsirado pasidalinimas veiklos sritimis. Aš rinkau istorinę medžiagą apie partizanų judėjimą Šakių rajone, aiškinausi jų žūties ir palaidojimo vietas. Taip buvo nuspręsta pastatyti Tremtinių atminčiai koplytstulpį prie Lūkšių bažnyčios šventoriaus. Jo autorius iš išpildytojas Vidas Cikana.

Koplytstulpį atidengėme 1989 m. birželio 14 d. Dalyvavome tvirtai įsitikinę, kad kuriame naują, teisingesnę ateitį sau ir savo vaikams.

Dabar, jau būdami pensininkais, atgaiviname savo jaunystės prisiminimus. Kur esame po tiek metų, ką nuveikėme, kokia prasmė to, ką paliksime išeidami?

O kol dar turime sveikatos galvoti, pakelkime po taurę žalios gaivos arbatos. Šio augalo veikliosios medžiagos ypač tinka esant karštam orui, nes palengvina žarnyno ir inkstų veiklą. Gaivos arbatą galima gerti keletą dienų iš eilės tiesiog porą saujų šviežios žolės užplikius litru verdančio vandens ir įdėjus šaukštą medaus. Jei turite, galite įdėti saujelę šviežių mėtų lapelių, įmesti porą jazmino žiedų, vyšnios lapų. Karštomis vasaros dienomis arbata tinka visai šeimai atsigaivinti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

X